Кулинарни рецепти » Солен пай

 Солен пай

Продукти:

• 1 пакетче краве масло
• 125 г маргарин
• 250 г кисело мляко
• 1/2 ч.ч. сода бикарбонат
• 1/2 ч.л. оцет
• 500 г брашно
• 1 бакпулвер
• 4 яйца
• 250 г сирене
• 1 ч.л. ким

Начин на приготвяне:

Смесваме киселото мляко със содата и оцета. Разбиваме размекнатите маргарин и масло. Прибавяме киселото мляко и постепенно при непрекъснато бъркане сипваме пресятото с бакпулвера брашно. Замесваме средно твърдо тесто. Разделяме го на две топка.

Разточваме едната топка на кора, която има по-големи размери от тавата. Слагаме я в намаслена тавичка, така че да се подават краищата. Натрошаваме сиренето и го смесваме с 3 разбити яйца. Разстиламе сместа върху кората.

Разточваме останалото тесто на кора с дебелина 5-6 мм. Нарязваме я на ленти с широчина 2 см. Нареждаме лентите върху сиренето, така че да се кръстосат и да образуват ромбове. Прищипваме краищата с долната кора. Намазваме отгоре с останалото яйце, поръсваме с ким и печем в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало