Кулинарни рецепти » Плодов локум от сливи

 Плодов локум от сливи

Продукти:

• 10 кг сини сливи
• 5 кг захар
• 1 кг орехови ядки

Начин на приготвяне:

Почистваме сливите от костилките и задушаваме до омекване. Претриваме плодовете през сито. Полученото пюре смесваме със захарта и варим до сгъстяване.

Малко преди да свалим от котлона прибавяме ореховите ядки. Разстиламе сместа на пласт върху хартия намазана с масло и поставяме на дъска.

Сушим на слънце, нарязваме на еднакви фигури и овалваме в пудра захар. Нареждаме локума в кутия и съхраняваме на сухо и проветриво масто.

Автор: Марияна Николова

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало