Кулинарни рецепти » Канелени пурички

 Канелени пурички

Продукти:

• 150 мл прясно мляко
• 20 г мая
• 2 с.л. кристална захар
• 2 яйца
• 200 г счукани на едро орехи
• 1 равна ч.л. канела
• 180 г мас
• 600 г брашно
• 220 г захар

Начин на приготвяне:

Разтваряме маята в леко затопленото мляко. Прибавяме захарта, жълтъците и брашното и измесваме кексово тесто. Оставяме го да втаса и тогава прибавяме стопената мас и още малко брашно, така че да става за точене.

Разделяме тестото на 3 части и разточваме правоъгълници с дебелина 1 см. Разбиваме белтъците със захарта, намазваме корите с тях и ги наръсваме с канела и орехи. Навиваме на рула, които нарязваме на парченца. Подреждаме ги на разстояние в намаслена тава и ги изпичаме в загрята умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало