Кулинарни рецепти » Шоколадови сърца с мед

 Шоколадови сърца с мед

Продукти:

• 1 к.ч. разтопен мед
• 2 ч.ч. брашно
• 1 к.ч. олио
• 2 яйца
• 1 к.л. амонячна сода
• 1ч.л. канела
• 1 щипка смлян кардамон
• 1 с.л. настъргана лимонова кора
• 3 с.л. пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата, наливаме олиото и бъркаме, докато сместа стане гладка и стегната. Добавяме меда, а после и ароматизираното брашно и измесваме меко тесто. Оставяме го малко да отлежи.

Разточваме кора, дебела около 1 см. От нея изрязваме сърчица с различна големина. Слепваме ги след изпичането с бял шоколад или гъста сметана, а отгоре разливаме кафяв шоколад.

По желание топваме и малките сърчица в разтворена на водна баня глазура или марципан. Наръсваме с кокосови или шоколадови пръчици.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало