Кулинарни рецепти » Маслено парфе

 Маслено парфе

Продукти:

• 3 яйца
• 3 с.л. захар
• 4 с.л. брашно
• 3-4 с.л. настърган шоколад за поръсване

За крема:

• 2 кофички кисело мляко
• 1 пакетче краве масло
• 200 г захар
• 3 яйца
• 1 с.л. желатин

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците и ги разбиваме с кристалната захар. Разбиваме белтъците заедно с брашното и внимателно ги съединяваме с жълтъците.

Изсипваме сместа в тавичка върху намаслена хартия, така че да получим слой с дебелина около 2 см. Изпичаме блата в умерена фурна. Отцеждаме през тензух млякото за крема.

Накисваме желатина за няколко минути в 1 к.ч. вода, след което го държим на огъня, докато се разтвори.

На слаб огън разбиваме жълтъците със захарта. Отстраняваме от огъня и продължаваме да бием, докато изстине.

После смесваме с разбитото на пяна масло и отцеденото кисело мляко. Съединяваме с разбитите белтъци, прибавяме желатина и разстиламе крема върху блата.

Поръсваме настъргания шоколад и слагаме парфето за 2 часа в хладилник.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало