Кулинарни рецепти » Пудинг с бадеми

 Пудинг с бадеми

Продукти:

• 180 г бадемови ядки
• 140 г галета от кифли
• 140 г краве масло
• 180 г пудра захар
• 6 яйца
• настърганата кора и сокът от 1 лимон
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Запичаме бадемовите ядки, нарязваме ги на ситно и ги смесваме с галетата. Разбиваме размекнатото масло на пяна заедно със захарта и жълтъците. Прибавяме смесените с галетата бадемови ядки, ванилията, лимоновия сок и настърганата лимонова кора. Накрая прибавяме и разбитите на сняг белтъци.

Изсипваме сместа в намаслена тавичка и варим около 1 час на водна баня. Изчакваме готовия пудинг да се охлади и го обръщаме в подходящ съд за сервиране. Преди да го поднесем заливаме с плодов сироп по избор или със силно подсладено и ароматизирано с ванилия прясно мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало