Кулинарни рецепти » Торта-руло ПРАЗНИЧНА НОЩ

 Торта-руло ПРАЗНИЧНА НОЩ

Продукти:

• 6 яйца
• 6 с.л. захар
• 6 с.л. брашно
• 1 ванилия
• 1 готова тънка орехова платка

За пълнеж и украса:

• 2 кофички сметана
• 2 с.л. пудра захар
• 5 бели целувки
• 3 жълти целувки
• 3 розови целувки
• 1к.ч. орехови смлени ядки

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и захарта с миксер. Прибавяме брашното с ванилията. Тази гладка смес изсипваме в намаслена тава, поръсена с кокосови стърготини, с нишесте или бяло пшенично брашно и печем до порозовяване.

Изваждаме блата и го разстиламе върху хартия, под която сме сложили памучна навлажнена кърпа. За пълнеж слагаме натрошените целувки, разбъркани с битата, подсладена сметана и ореховите ядки.

Навиваме внимателно, преместваме върху сиропираната орехова платка, сложена в поднос, отгоре шприцоваме обилно другата сметана и поръсваме на ленти с претритите розови и жълти целувки. (По желание в пълнежа може да сложим и плодове от сладко, а сметаната да намалим и използваме желатин за стягане на пълнежа.)

Върху това руло слагаме звездички, облачета, лунички или елхички от захарно тесто, които можем да украсим със захарен памук. Украсяваме с фигурки и платката.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало