Кулинарни рецепти » Пасирана картофена супа с чесън

 Пасирана картофена супа с чесън

Продукти: (за 5 порции)

• 500 г картофи
• 1 глава лук
• 1 малка чесън
• 3-4 с.л. олио
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 6 ч.ч. вода
• 2 с.л. оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите, нарязваме ги на едри парчета и ги сваряваме в малко вода /или на пара/. След това ги пасираме.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината и 1 с.л. вода. Поръсваме с червения пипер, разбъркваме и смесваме с картофеното пюре. Заливаме с горещата подсолена вода и варим 10 мин на умерен огън.

След като отстраним от огъня, прибавяме чесъна, който сме счукали заедно с оцета и малко сол. Поръсваме черен пипер на вкус и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало