Кулинарни рецепти » Кетчуп с лук и ябълки

 Кетчуп с лук и ябълки

Продукти:

• 3 кг зрели домати
• 10 червени чушки
• 10 глави лук
• 10 ябълки
• 4 скилидки чесън
• 1 с.л. черен пипер на зърна
• 1 с.л. мащерка
• 3 дафинови листа
• 50 г сол
• 150 г ситна захар
• 100 мл оцет

Начин на приготвяне:

Смесваме почистените зеленчуци, обелените ябълки, чесъна, черния пипер, мащерката, дафиновите листа и солта.

Сваряваме всичко, прекарваме го през цедка и прибавяме захарта и оцета и варим отново до нужната гъстота.

Наливаме кетчупа в бутилки и ги обръщаме с дъното нагоре да се охладят.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало