Кулинарни рецепти » Рязано кисело зеле с ябълки

 Рязано кисело зеле с ябълки

Продукти:

• 5 кг прясно зеле
• 500 г ябълки
• 180 г сол

Начин на приготвяне:

Няколко пресни зелки нарязваме на дребно. Осоляваме зелето на вкус и омачкваме хубаво с ръце. След това го натъпкваме плътно в трилитрови буркани, без да прибавяме вода. Между редовете зеле слагаме нарязани на филийки ябълки.

Затваряме с капачки бурканите и ги оставяме на топло. След няколко дни зелето е готово. Бурканите с готовото зеле държим на студено място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало