Кулинарни рецепти » Туршия от гулия

 Туршия от гулия

Продукти:

• гулии
• едра сол
• вода

Начин на приготвяне:

Измиваме много добре гулиите и ги нареждаме в подходящ съд.

Заливаме със саламура, приготвена от вода и едра сол. Готовността й изпробваме със сурово яйце, което пускаме в саламурата – трябва да изплува над повърхността толкова, колкото е големината на 5 стотинкова монета.

За да стане туршията хубава, преточваме саламурата няколко дни наред, след това прибираме на студено.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало