Кулинарни рецепти » Плодова супа

 Плодова супа
/Германия/

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг кайсии
• 1 лимон
• 5 зрънца карамфил
• 75 г захар
• 3 с.л. нишесте
• 3 с.л. коняк
• 8 бучки захар
• канела

Начин на приготвяне:

Попарваме кайсиите във вряща вода, обелваме ги и ги нарязваме.

Напръскваме с лимонов сок кубчетата захар, прибавяме ги към кайсиите и ароматизираме с карамфилчетата и канелата.

Разтваряме захарта в 1 л вода и заливаме кайсиите.

Варим всичко 15 мин. Пасираме кайсиите, прибавяме нишестето и варим още 1-2 мин на огъня.

Изчакваме супата да изстине и прибавяме коняка. По желание можем да гарнираме с листенца мента или индрише.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало