Още рецепти » Пълнени пиперки

 Пълнени пиперки

Пълнени пиперки със зеленчуци

Прoдукти: 8 чушки, 1-2 моркова, 1 глава целина, 1 глава лук, 2-3 картофа, 2-3 домата, 1 к.ч. олио, 150 г сирене, 1 ч.ч. прясно мляко, 2 яйца, 2-3 скилидки чесън, магданоз, сол.
Нaчин на приготвяне: Почистваме чушките от семената. Изпържваме лука, нарязан на дребно. Слагаме морковите и целината, предварително сварени и нарязани на дребно. Като се позадушат прибавяме картофите, нарязани на малки кубчета, и чесъна. Посоляваме. Към края слагаме доматите, нарязани на дребно, стритото сирене и магданоза. Напълваме чушките с така приготвената смес и ги нареждаме в намаслена тавичка. Печем в умерена фурна. Заливаме опечените чушки с разбитото с млякото яйце и ги запичаме, но само отгоре.

Пълнени пиперки, варени в мляко

Прoдукти: 1 кг пиперки, 4-5 глави лук, 1 к.ч. олио, 1 ч.ч. ориз, 2 домата, 1 к.ч. натрошено сирене, магданоз, 2 ч.ч. прясно мляко, сол.
Нaчин на приготвяне: Почистваме пиперките от дръжките и семенниците. Нарязваме лука на дребно, изпържваме го в сгорещеното олио и посоляваме. Прибавяме ориза, обелените и дребно нарязани домати, натрошеното сирене и ситно нарязания магданоз. Разбъркваме добре сместа и пълним с нея пиперките. Покриваме отворите на напълните пиперки с капачета от домат и ги нареждаме в тенджера. Заливаме с млякото и варим на умерен огън.

Пълнени пиперки с гъби

Прoдукти: 1кг чушки, 400г гъби, 2 глави лук, 1/2ч.ч. мазнина, 3/4ч.ч. ориз, 3 домата, 1 бульон от гъби, червен пипер, черен пипер, сол
Нaчин на приготвяне: Сваряваме гъбите в подсолена вода. Запържваме ситно нарязаният лук в олиото. Прибавяме ориза и също го запържваме. Накрая запържваме леко и нарязаните на ситно гъби. Подправяме сместа с червения и черния пипер, обелените и нарязани на ситно домати и посоляваме. Заливаме с 1 ч.ч.вода и оставяме да поври, докато набъбне оризът. Напълваме чушките с готовата смес, потапяме ги в брашно и ги нареждаме в тенджера. Заливаме до половината с гъбен бульон и варим на умерен огън.

Пълнени пиперки с тиквички

Прoдукти: 12 пиперки, 500 г тиквички, 4 глави лук, 1 к.ч. ориз, 500 г домати, 1-2 връзки лозови листа, 60 г краве масло, 1 с.л. брашно, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 яйце, 1 ч.л. червен пипер, магданоз, черен пипер, сол.
Нaчин на приготвяне: Настъргваме тиквичките на едро ренде и ги запържваме в половината от маслото заедно със ситно нарязания лук. Посоляваме, прибавяме ориза и също го запържваме. Заливаме с 1 к. ч. топла вода и варим на умерен огън. Щом изври водата, прибавяме ситно нарязан магданоз и малко черен пипер. Напълваме със сместа изчистените от семето пиперки. Покриваме дъното на тенджера с лозови листа, отгоре нареждаме пиперките, които също покриваме с лозови листа. Заливаме с настърганите домати и оставяме да врат на тих огън. Когато са готови, прибавяме брашното, размито в хладка вода. Оставяме пиперките да поврат с брашното 5 мин и застройваме с разбитото в киселото мляко яйце и отново слагаме за малко на огъня. Преди поднасяне попарваме с останалото сгорещено масло, зачервено с пипера.

Чушки с ориз и кореноплоди

Прoдукти: 10 чушки Долма, 1 главичка лук, 1 морков, 1 парче керевиз, 1 парче пащърнак, 1 корен магданоз, 4 с.л. ориз, 2 картофа, 1 к.ч. олио, 2 с.л. доматено пюре, 10 маслини, черен пипер, сол.
Нaчин на приготвяне: Почистваме чушките от семената и ги посоляваме отвътре. Смиламе лука и кореноплодите и ги задушаваме в половината от олиото. Прибавяме половината от доматеното пюре, размито с малко вода, и настърганите картофи. Заливаме с 1 к.ч. гореща вода и варим 10 мин на тих огън, след което прибавяме ориза. Наръсваме сместа с 1 щипка черен пипер, посоляваме и разбъркваме добре. Пълним чушките със сместа 1 пръст под отвора. Във всяка чушка слагаме по 1 маслина върху плънката. В съда, в който сме задушавали плънката, сипваме 2 ч.ч. топла вода и размиваме останалото доматено пюре. В малък съд нареждаме пиперките с отворите нагоре и във всяка чушка сипваме по 2 с.л. от разтвореното доматено пюре. Останалата част от разтвора изсипваме в съда. Поливаме ястието с останалото олио и варим на тих огън около 20 мин.

Пикантни пълнени чушки

Прoдукти: 8 чушки, 140 г червена леща, 200 г дългозърнест ориз, 200 г спанак, 1 глава лук, 2 скилидки часън, 1 с.л. олио, джинджифил, 1 ч.л. доматено пюре, 1 ч.л. смлян кимион, 1 ч.л. гарам масала (комбинация от индийски подправки), 850 мл зеленчуков бульон, 1 шепа листа от мента.
Нaчин на приготвяне: Загряваме олиото в голяма тенджера и запръжваме наситнения лук, чесъна и джинджифила. Добавяме доматеното пюре и подправките. След това изсипваме ориза, разбъркваме и разреждаме с бульона. Когато заври слагаме лещата, похлупваме и оставяме да ври 15 минути. Прибавяме спанак, ментата накълцана на ситно и разбъркваме. С остър нож отрязваме горната част на чушките. Почистваме вътрешността и подравняваме от долната страна, така че да стоят изправени. Разпределяме пълнежа в чушките, поставяме отгоре капачетата и запичаме до готовност.

Пиперки, пълнени с кускус

Прoдукти: 4 големи пиперки, 1 ч.ч. зеленчуков бульон, 100 г кускус, 200 г сирене, 1 к.ч. стафиди, 50 г запечени бадемови ядки, 3 с.л. ситно нарязан джоджен, 1 ч.л. куркума, настърганата кора от половин портокал, 100 г настърган кашкавал, сол.
Нaчин на приготвяне: Разрязваме пиперките надлъжно наполовина и ги почистваме от семената. Разтваряме куркумата в кипящия бульон и варим в него кускуса, докато поеме течността. Изчакваме да изстине и го смесваме с дребно нарязаното сирене, бадемите, стафидите, настърганата портокалова кора и наситнения джоджен. Посоляваме, разбъркваме и пълним разполовените пиперки с тази смес. Нареждаме ги в намаслена тавичка, поръсваме с настъргания кашкавал и печем 30 мин при температура 200°С.

Пълнени пиперки от Перущица

Прoдукти: 1 кг пиперки (10-12 броя), 1-2 червени домата, 200 г сирене, 2 яйца, 1 ч. ч. прясно мляко, 1/2 ч. ч. олио, 2 филии бял хляб, 1/2 връзка магданоз, черен пипер, сол на вкус.
Нaчин на приготвяне: Накисваме хляба в прясното мляко, изстискваме и го надробяваме. Прибавяме настърганото сирене, яйцата, обелените и ситно нарязани домати, наситнения магданоз, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме сместа и с нея пълним почистените от дръжките и семето чушки. Нареждаме ги в тавичка, поливаме с мазнината и печем в умерена фурна.

Пълнени пиперки по луковитски

Прoдукти: 8 чушки, 3 глави лук, 1-2 домата, 200 г сирене, 100 г извара, 4 яйца, 1 бучка краве масло, половин кофичка кисело мляко, 1 връзка магданоз, черен и червен пипер.
Нaчин на приготвяне: Подбираме по-големи чушки, за предпочитане от сорта “Сиврия” и ги почистваме от семето. Нарязваме лукът на ситно и го задушаваме в мазнината. Отделно настъргваме сиренето и го смесваме с изварата и две от яйцата. Добавяме ситно нарязан магданоз, черен и червен пипер. Разбъркваме с лука и посоляваме. С получената смес пълним суровите чушки, без да ги препълваме. Вместо с капаче ги затваряме с парче домат. Печем в умерена фурна. Ако сосът, който се отделя при печенето започне да загаря, добавяме малко вода. Малко преди да ги извадим от фурната, заливаме със сос от две разбити яйца и кисело мляко.

Пълнени пиперки с извара

Прoдукти: 12 средно големи червени чушки, 1-2 връзки пресен лук, 1 ч. ч. ориз, 1 връзка магданоз, 1 връзка джоджен, 1 връзка копър, 1 пакетче извара, 1 яйце, 3-4 картофа, 2-3 с.л. мазнина, 1 люта чушка, черен и червен пипер.
Нaчин на приготвяне: Изчистваме чушките от семето. Запържваме 1-2 връзки пресен лук с перата в 2-3 с.л. мазнина, прибавяме ориза, черния и червения пипер, лютата чушка, ситно нарязаните магданоз, джоджен и копър. Когато свалим сместа от огъна, прибавяме изварата и яйцето. Разбъркваме. Пълним чушките и ги запичаме във фурна, покрити с ред нарязани на филийки картофи.

Пълнени пиперки с картофи

Прoдукти: 10 пиперки, 4-5 картофа, 1 ч.ч. брашно, 1 морков, 1 парче целина, 1-2 корена от магданоз, 3 домата, 1-2 глави лук, 1 ч.ч. кисело мляко, червен и черен пипер, магданоз, сол.
Нaчин на приготвяне: Варим за малко нарязаните на дребно картофи, заедно със ситно нарязаните морков, целина и корени от магданоз. Задушаваме лука до омекване и заедно със ситно нарязаните домати го прибавяме към останалите зеленчуци, като ги оставяме да поврат заедно. Пълним изчистените пиперки с изцедената смес от зеленчуци, без да ги препълваме.Нареждаме в тава, заливаме със зеленчуковия бульон и със соса от останалите домати и печем, докато водата изври.

Пълнени пиперки с картофи и ориз

Прoдукти: 18-20 пресни чушки, 1 ч. ч. ориз, 5-6 картофа, нарязани на дребни кубчета, 1-2 червени домата, 3-4 глави лук, джоджен, горска чубрица, черен пипер, олио,сол.
Нaчин на приготвяне: Изпържваме лука, прибавяме картофите, после ориза и червен пипер. Доливаме топла вода, колкото е необходимо. След като поври, прибавяме доматите, настъргани на ренде, и подправките. Захлупваме сместа да постои малко без да ври и пълним чушките, предварително посолени отвътре. На всяка чушка поставяме капаче от чушка или тънко парче картоф. Нареждаме напълнените чушки в тава, доливаме подсолена вода, поръсваме с малко олио и печем на умерена фурна, като отвреме навреме поливаме чушките. Задължително веднъж ги обръщаме.

Пълнени пиперки с леща

Прoдукти: 8 чушки, 250 г леща, 1 глава лук, 200 г домати, 1 яйце, 2 суп. л. олио, 20 г масло, 5-6 скилидки чесън, чубрица, сол.
Нaчин на приготвяне: Сваряваме лещата в малко вода, като внимаваме да не се развари. Отцеждаме, размачкваме леко и смесваме със ситно нарязания лук, яйцето и чубрицата. Почистваме чушките от дръжките и семената и леко ги запържваме. Пълним ги с лещата и ги нареждаме в тавичка. Нарязваме доматите на ситно и ги запържваме в мазнината, останала от чушките. Заливаме пълнените чушки и печем в умерена фурна. Към края на печенето ръсим нарязан на филийки чесън.

Пълнени пиперки с ориз

Прoдукти: 10 чушки, 2 глави лук, 100 г краве масло, 150 г ориз, 1-2 домата, магданоз, 1 1/2 к.ч. кисело мляко, 2 яйца, сол, черен пипер.
Нaчин на приготвяне: Почистваме чушките от дръжките и семената. Изпържваме в сгорещената мазнина нарязания на дребно лук. Прибавяме ориза, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и пълним чушките с тази смес. Нареждаме ги в тавичка, наливаме хладка вода до половината от височината им и печем в умерена фурна. Опечени ги заливаме с разбитото яйце и киселото мляко и ги позапичаме леко само отгоре.

Пълнени пиперки със сирене и моркови

Прoдукти: 8 чушки, 3-4 моркова, 200 г сирене, 1-2 с.л. олио, 2 яйца, черен пипер, сол.
Нaчин на приготвяне: Настъргваме морковите и ги задушаваме в олиото и малко вода. Отстраняваме от огъня и смесваме с натрошеното сирене, разбитите яйца и черен пипер. Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семената и леко посоляваме. Пълним ги с приготвената смес, нареждаме ги в намаслена тавичка, поръсваме с малко олио и запичаме в умерена фурна.

Пълнени пиперки със спанак

Прoдукти: 1 кг пиперки, 500 г спанак, 150 г праз лук, 200 г домати, 100 г краве масло, 150 г сирене, 30 г ориз, 250 г кисело мляко и 3 яйца.
Нaчин на приготвяне: Почистваме пиперките от дръжките и семената. Нарязваме на дребно спанака. Прибавяме ситно нарязаните лук и домати, натрошеното на дребно сирене, разбитите яйца и сварения ориз. Посоляваме и разбъркваме. Пълним пиперките с тази смес, нареждаме ги в тавичка, заливаме с разтопеното масло и киселото мляко и печем в умерена фурна.

Пълнени пиперки с царевица

Прoдукти: 8 пиперки, 2 ч.ч. прясно мляко, 250 г царевично брашно, 1 ч.ч. сварени царевични зърна, 100 г сирене, 1 пакетче краве масло, сол.
Нaчин на приготвяне: Почистваме пиперките. Отделно смесваме половината разтопено масло с прясното мляко и слагаме сместа да заври на огъня. Малко по малко, като бъркаме непрекъснато, прибавяме царевичното брашно, докато се получи добре сварена гъста каша (която като изстине, става гъста като качамак). Посоляваме. Отделно сваряваме царевичните зърна и натрошеното сирене, прибавяме ги към царевичната каша и с тази смес напълваме пиперките. Слагаме в отворите по малко от останалото масло, нареждаме чушките в тавичка и печем 5-10 минути при температура 250°С.

Пълнени чушки по шуменски

Прoдукти: 1 кг чушки, 750 г кайма, 60 г ориз, 1-2 малки глави лук, 4 домата, 2 с. л. ситно нарязан магданоз, 100 г масло, черен пипер, сол.
Нaчин на приготвяне: Почистваме чушките от семето и леко ги посоляваме отвътре. Разбъркваме каймата, ориза, ситно нарязаните лук и домати, магданоза, пипера, солта и разтопеното масло. Прибавяме малко вода и разбъркваме отново. Със сместа пълним чушките и ги нареждаме в тенджера за варене. Заливаме чушките до половината с вода и ги оставяме на тих огън около 1 час.

Пиперки, пълнени със свинско и фасул

Прoдукти: 1 кг зелени пиперки, 200 г свинско месо, 200 г зрял фасул, 1 ч.ч. настъргани домати, 2-3 пресни домата, 1 глава лук, 2-3 с.л. олио, 1 връзка джоджен, 1 връзка копър, 2-3 щипки смлян кимион, 1 ч.л. чубрица, скилидка чесън, сол.
Нaчин на приготвяне: Заливаме фасула със студена вода, и варим до полуготовност. Отцеждаме го и смесваме с настърганите домати. Смиламе месото на машинка с едра решетка и прибавяме към фасула заедно с нарязания копър и джоден. Посоляваме, подправяме с кимиона и чубрицата и разбъркваме добре. Напълваме пиперките с тази смес, като във всяка пускаме по една скилидка чесън. Нареждаме ги в тавичка, покриваме с тънки резенчета домати и лук, напръскваме с олио, добавяме 1-2 ч.ч. гореща вода и печем 1 час в умерена фурна. Поднасяме пиперките топли.

Пълнени чушки на скара

Прoдукти: 12 зелени чушки, 600 г свинско месо, 100 г солена сланина, 150 г твърдо сирене, сол.
Нaчин на приготвяне: Отрязваме чушките откъм дръжките и ги почистваме от семенната част. Почистваме месото, след което го накълцваме много ситно с помощта на сатър. Задушаваме го двадесетина минути на умерен огън в собствената му мазнина /докато омекне/. Нарязваме солената сланина на ситно. Натрошаваме /или настъргваме сиренето/. Смесваме всички продукти, напълваме чушките с тази смес и ги покриваме с капачетата, които сме отрязали откъм дръжките. След това изпичаме чушките на скара, като ги обръщаме от всички страни. Обелваме опечените чушки, посоляваме и поднасяме.

Пълнени чушки с пилешко

Прoдукти: 8 чушки, 300 г сварено пилешко месо, 1 ч.ч. сварен ориз, 1 яйце, 2-3 сварени гъби, 1 с.л. стафиди, 2-3 с.л. олио, 30 г краве масло, 2 ч.ч. бульон от пилето, лимонов сок, индийско орехче, черен пипер, магданоз, сол.
Нaчин на приготвяне: Почистваме пиперките, поръсваме ги отвътре със сол и лимонов сок и ги оставяме да престоят известно време. Накълцваме на дребно пилешкото месо и го смесваме с ориза, яйцето, нарязаните гъби, стафидите, черен пипер, настъргано индийско орехче и сол на вкус. Пълним пиперките и ги нареждаме в по-широк съд, в който предварително сме загрели олиото. Заливаме с разтопеното масло и бульона, поръсваме със ситно нарязан магданоз и варим 20 мин на слаб огън.

Пълнени пиперки с риба

Прoдукти: 500 г рибно филе, 1 глава лук, 1/2 ч.ч. ориз, 4-5 с.л. олио, 5-6 домата, 12 пиперки “Долма”, черен пипер, сол, лимонов сок, оцет, магданоз.
Нaчин на приготвяне: Прекарваме рибата през месомелачка, наръсваме с оцет и сол и оставяме да отлежи 30 мин. Осоляваме леко отвътре пиперките. Задушаваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио. След 2-3 мин прибавяме половината настъргани домати и продължаваме да задушаваме, докато останат на мазнина. Изсипваме ориза, разбъркваме няколко пъти и оттегляме от огъня. Подправяме с черен пипер, лимонов сок и ситно нарязан магданоз и добавяме рибната кайма. Разбъркваме сместа добре и напълваме с нея пиперките до около 1 пръст под ръба. Сипваме в тенджера останалите домати и нареждаме пиперки, като сипваме във всяка по малко топла вода. Варим ястието около 30 мин на тих огън.

Пълнени пиперки с шунка

Прoдукти: 12 пиперки, 4-5 с.л. краве масло, 5 с.л. хлебни трохи, 2 с.л. брашно, 3-4 с.л. прясно мляко, 1 глава лук, 250 г шунка, 3-4 гъби, 2 с.л. галета, червен пипер, сол.
Нaчин на приготвяне: Изчистваме пиперките от семето и дръжките и ги измиваме. В масло изпържваме ситно нарязания лук, ситната шунка и гъбите. Подправяме със сол и червен пипер. Правим нова запръжка от 2 с.л. масло и брашно, което разреждаме с мляко. От нея слагаме в плънката, прибавяме хлебните трохи, разбъркваме сместа и с нея пълним пиперките, които сме посолили отвътре. Нареждаме ги в тавичка нагоре с отворите. Всеки отвор поръсваме с галета и слагаме парченце масло. Печем в умерена фурна.

Пълнени чушки с ориз и кренвирши

Прoдукти: 1 кг чушки, 1 ч.ч. ориз, 3-4 кренвирша, 1 глава лук, 3-4 с.л. олио, 1 ч.л. червен пипер, джоджен, черен пипер, сол; зa соса: 1 кофичка кисело мляко, 1 яйце, 1 с.л. брашно.
Нaчин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, прибавяме ориза и пържим, докато стане прозрачен. Поръсваме червения пипер и разбъркваме. Сипваме 1 ч.ч. гореща вода и прибавяме ситно нарязаните кренвирши. Поръсваме с наситнен джоджен и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Отделно почистваме пиперките от семената, като запазваме капачетата. Напълваме ги със сместа, слагаме капачетата и ги нареждаме в тавичка. Наливаме 2 ч.ч. гореща вода и печем до готовност. Приготвяме соса, като на слаб котлон разбиваме киселото мляко и яйцето. Прибавяме брашното, размито с малко вода, разбъркваме и сваляме от котлона. Сервираме чушките, залети с приготвения сос.

Пиперки, пълнени със сърца

Прoдукти: 8 пиперки за пълнене, 800 г сърца, 1-2 глави лук, 2 моркова, 1 ч.ч. ориз, 1 к.ч. олио, 2 с.л. доматено пюре, черен и червен пипер, чубрица, сол.
Нaчин на приготвяне: Почистваме сърцата от ципите, прекарваме ги през месомелачка и ги запържваме в сгорещеното олио заедно със ситно нарязаните лук и моркови. Прибавяме ориза и също го позапържваме. Поръсваме червения пипер, сипваме доматеното пюре, размито в малко вода, посоляваме и подправяме с чубрица и черен пипер. Пълним чушките с така приготвената смес, нареждаме ги в тавичка, наливаме 2 ч.ч. вода и печем в умерено загрята фурна.

Пълнени пиперки с хек

Прoдукти: 2 кг хек, 500 г червени пиперки, 500 г сланина, 3 глави лук, 1 връзка копър, 100 г сметана, 200 г кашкавал, 5 яйца, 3 с.л. брашно, 1 к.ч. олио, 20 г сол.
Нaчин на приготвяне: Обезкостяваме рибата и заедно със сланината я прекарваме през месомелачка. Задушаваме ситно нарязаните лук и копър и в сгорещеното масло. Смесваме ги рибата и сланината, прибавяме половината яйца и разбъркваме. Разрязваме пиперките по дължина на две половинки и ги запичаме леко с малко мазнина във фурната, след което ги напълваме с рибната смес. Размесваме с настъргания кашкавал останалите разбити яйца и с тях заливаме напълнените пиперки. Размиваме препеченото брашно с малко вода и го смесваме със сметаната. Сваряваме остатъците от рибата костите и главата в подсолена вода. Прецеждаме бульона в него изсипваме брашното със сметаната и варим, докато сосът се сгъсти. Към него прибавяме останалото разтопено масло. Изсипваме сметановия сос в тавичката. Подреждаме върху него напълнените пиперки. Запичаме ястието около 15-20 минути в умерена фурна.

Пълнени чушки със сардели

Прoдукти: 4 големи чушки, 1 скилидка чесън, 4 домата, 2 с.л. олио, 50 г ориз, 1 консерва сардели в собствен сос, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, черен пипер, сол.
Нaчин на приготвяне: Изцеждаме сарделите от соса, отстраняваме костите и ги нарязваме на ситно. Отрязваме горната част на чушките и ги варим 5 мин в подсолена вода. Оставяме да се отцедят. Сваряваме ориза в част от бульона, в който сме варили чушките. В сгорещеното олио запържваме обелените и настъргани домати заедно със ситно нарязания чесън. Прибавяме ориза, нарязаните сардели, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и отстраняваме от огъня. Напълваме чушките с тази смес и ги подреждаме в намаслена тавичка. Наливаме малко топла вода и печем 25 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Неповторимият чар на декоративния лук

Свикнали сме да свързваме лука най-вече с готварството. Много видове лук обаче цъфтят изключително красиво и са с ефектен външен вид. Те отдавна се ползват за украсяване на градините, парковете, град...

ВЕРОНА – град на влюбените

Верона е един невероятно красив град, който в известна степен остава в сянката на Венеция. Въпреки това уникалната архитектура на града и световно известните забележителности като Арената и Къщата на ...

Как да живеем без щитовидна жлеза?

Премахването на щитовидната жлеза не е свързано с продължителност на живота, ако жената получава адекватно лечение. Обикновено то е свързано с приема на хормони. Следоперационната терапия се контролир...

МИЛАНО – любов от пръв поглед

Италианците обичат да казват, че Милано не е туристически град. Според тях в Милано или се учи, или се работи. Всъщност това е един красив и изискан град, в който човек се влюбва от пръв поглед. ...

Начало