Още рецепти » Вкусни целувки

 Вкусни целувки

Лешникови целувки

Прoдукти: 4 белтъка, 1 ч.ч. пудра захар, 150 г лешници, 1 ванилия.
Нaчин на приготвяне: Бием белтъците със захарта на водна баня. Към получената гъста смес прибавяме счуканите лешници. От сместа оформяме целувки, нареждаме ги върху намаслена хартия и печем на слаб огън.

Медени целувки

Прoдукти: 300 г течен мед, 450 г пудра захар, 200 г бадеми, 50 г стафиди, 650 г ръжено брашно, 1 пакетче канела, 30 г счукан карамфил, 1 пакетче бакпулвер, 1 пакетче ванилия, настърганата кора от 1/2 лимон.
Нaчин на приготвяне: Почистваме и нарязваме на едро бадемите и стафидите и ги смесваме с брашното, ванилията и другите подправки. Разтваряме захарта в меда и изсипваме сместа в тестото. Доба-вяме и бакпулвера. Всичко омесваме добре. Разточваме на кора и със стъклена чаша изрязваме кръгли биск-вити. Подреждаме ги в намазана с олио тава и печем в умерена фурна.

Шоколадови целувки

Прoдукти: 300 г смлени орехи, 250 г пудра захар, 4 белтъка, 1 с.л. какао, бишкоти, портокалова есенция, 100 г шоколад.
Нaчин на приготвяне: Разбиваме на сняг белтъците заедно със захарта. Прибавяме смлените орехи и какаото. Разбъркваме сместа добре и оставяме да престои 12 часа на хладно. След това оформяме от нея малки питки. Върху всяка питка слагаме по парче бишкота, потопена във вода с портокалова есенция. Правим от питките топки, които овалваме в настърган шоколад.

Шоколадови целувчици

Прoдукти: 200 г смлени орехи, 4 белтъка, 200 г пудра захар, 30 г бадеми, шоколад.
Нaчин на приготвяне: Разбиваме на сняг двата белтъка и ги смесваме със смлените орехи. Останалите белтъци разбиваме на гъст сняг и постепенно добавяме пудрата захар, като бием непрестанно. Съединяваме двете смеси. Върху хартия за печене шприцоваме малки целувчици и ги печем на слаб огън. След като изстинат, ги поливаме с разтопен шоколад, а отгоре набождаме по едно бадемче.

Диетични целувки

Прoдукти: 3 белтъка, 6 с.л. подсладител на прах, 2 к.л. какао, 2 к.л. силно кафе.
Нaчин на приготвяне: Разбиваме белтъците на твърд сняг. Накрая внимателно прибавяме подсладителя, смесен с какаото, а след това и кафето. Продължаваме да бием още 1 минута. Разпределяме сместа на малки купчинки върху хартия за печене. Слагаме целувките да се пекат 15 до 20 минути (според големината им) в умерено загрята фурна, без да я отваряме.

Целувки Мока

Прoдукти: 2 белтъка, 1 с.л. лимонов сок, щипка сол, 150 г захар, 1 ванилия, 1 с.л. нес кафе, няколко капки бадемова есенция, шоколадови дражета за украса.
Нaчин на приготвяне: Разбиваме белтъците на сняг с лимоновия сок и солта. Смесваме захарта с ванилията и нес кафето и при непрекъснато биене на белтъчния сняг ръсим от сместа. Подправяме с есенцията. Шприцоваме целувките върху хартия за печене, като в средата на всяка слагаме по едно шоколадово драже. Печем 30 минути при 150 градуса.

Плодови целувки

Прoдукти: 6 белтъка, 150 г ягоди (малини, къпини), 400 г захар, на върха на ножа сол.
Нaчин на приготвяне: Смачкваме плодовете на пюре, прибавяме захарта и ги варим на слаб огън 15-20 минути. След това разбиваме белтъците на твърд сняг заедно с 1 щипка сол. Постепенно прибавяме към тях плодовото пюре, като продължаваме да бием енергично до получаването на хомогенна и розова белтъчна маса, която не капе от телта за бъркане. С помощта на шприц оформяме целувките. Украсяваме ги с парченца ягоди. Печем ги на 130 градуса около 2 часа.

Пъстри целувки

Прoдукти: 2 белтъка, 1 ч.л. лимонов сок, 160 г пудра захар, 1 ванилия, разноцветни захарни перлички за украса.
Нaчин на приготвяне: Разбиваме белтъците на сняг с лимоновия сок. Размесваме пудрата захар с ванилията и я прибавяме равномерно към белтъчната маса. По желание може да оцветим целувченото тесто с различни цветове сладкарски бои (1 щипка боя размиваме в няколко капки вода). Шприцоваме целувките върху хартия за печене и ги посипваме с цветни захарни пръчици. Печем 30 минути при 150 градуса.

Целувки мюсли

Прoдукти: 2 белтъка, 1 с.л. лимонов сок, щипка сол, 100 г захар, 120 г различни плодове - сушени, нарязани на ситно.
Нaчин на приготвяне: Разбиваме белтъците със солта и лимоновия сок. При непрекъснато разбиване, ръсим захарта. Прибавяме 100 г от сушени плодове. С чаена лъжичка вземаме от сместа и върху хартия за печене, постлана в тавичка, правим купчинки. Поръсваме ги с останалите плодове. Печем целувките 20-30 минути при 150 градуса.

Целувки с орехови ядки

Прoдукти: 4 белтъка, 12 с.л. пудра захар, 1 ч.л. лимонов сок, 350 г смлени орехови ядки.
Нaчин на приготвяне: Върху тенджера с топла вода или на топъл котлон разбиваме белтъците с пудрата захар. Когато се сгъстят, прибавяме лимоновия сок. От получения сняг отделяме около 1 чаена чаша. Към останалия сняг прибавяме смлените орехови ядки и разбъркваме леко, докато белтъците ги поемат. От полученото орехово тесто правим топчици, които редим на разстояние върху хартия за печене. От отделения разбит на сняг белтък шприцоваме върху топчиците малки целувки. Печем в слаба фурна.

Целувки с шам-фъстък

Прoдукти: 2 белтъка, 175 г пудра захар, 1 ч.л. лимонов сок, 1 ванилия, на върха на ножа смлян карамфил и канела; за украса: 50 г натрошен шам-фъстък, сол.
Нaчин на приготвяне: Разбиваме белтъците с лимоновия сок на сняг. Прибавяме захарта, солта и ванилията, като постепенно ги ръсим, слагаме и подправките. Шприцоваме малки купчинки, поръсваме с шам-фъстъка и печем 30 минути при 150 градуса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бебето не иcкa дa спи!

Oт 20 до 40% от децата до 3 години имат проблеми през нощта - заспиват трудно, будят се по няколко пъти, плачат и не искат да се успокоят. А здравият и спокоен сън е необходим за правилния растеж на м...

Пазете очите си!

Непрекъснато подложени на външни агресии, очите ни приличат на деликатен механизъм, към който трябва да се отнасяме много внимателно. Как да ги предпазваме и лекуваме, кога да потърсим компетентна пом...

Какво преставлява женският цикъл?

Защо жените нежно целуват любимия, а понякога са готови да се нахвърлят с юмруци? Оказва се, и настроението, и самочувствието на прекрасния пол зависи от фазите на менструалния цикъл. Животът на...

Познавате ли рододендрона

Рододендроните са едни от най-широко разпространените растения, но у нас са почти непознати. Най-често се отглежда азалеята, която краси стаите ни през зимата, но студоустойчивите видове и сортове теп...

Начало