Още рецепти » Десерти с макарони

 Десерти с макарони

Сладко макаронено рагу

Прoдукти: 250 г макарони, 1 ч.ч. вода, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ванилия, 120 г захар, 4 яйца, 250 г настъргано сирене, 150 г твърд кашкавал, 5 с.л. масло, 1-2 с.л. галета, 1-2 с.л. пудра захар
Нaчин на приготвяне: Кипваме заедно водата и млякото и сваряваме макароните, внимавайки да не се разварят. Отделно разбиваме яйцата със захарта, докато захарта се стопи. Ароматизираме с ванилията. Прибавяме настърганото сирене, настъргания кашкавал и объркваме внимателно яйчената смес. Изсипваме макароните в намаслена тавичка. Заливаме ги със сладко-солената смес, поливаме отгоре с разтопено масло, наръсваме с галета и печем в умерена фурна, докато десертът приятно поруменее. Преди сервиране поръсваме с пудра захар.

Макарони в меден сос

Прoдукти: 200 г макарони, 1 ч.ч. прясно мляко, 3 с.л. мед, 40 г краве масло, 3 с.л. смлени орехови ядки, канела, сол.
Нaчин на приготвяне: Сваряваме макароните в подсолена вода, отцежаме, заливаме ги с разтопеното масло и разбъркваме. Отделно разтваряме меда в затопленото мляко, прибавяме орехите и кипваме на огъня. После ароматизираме с канела. Разстиламе макароните в намаслена тавичка, заливаме с горещата медена смес и запичаме 5-6 мин в умерено загрята фурна.

Макарони с канелен крем

Прoдукти: 400 г дребни макарони, 250 г мека извара, половин пакетче краве масло, 3-4 с.л. захар, 1-2 с.л. прясно мляко, 1 ч.л. канела.
Нaчин на приготвяне: Пускаме макароните в голямо количество подсолена вода и варим десетина минути. После ги изплакваме със студена вода и отцеждаме. Разбиваме изварата заедно с разтопеното масло, захарта и канелата. Разреждаме със затоплено прясно мляко, докато получим гладък умерено гъст сос. Заливаме макароните с така приготвения сос, разпределяме в чиниите за сервиране и поднасяме веднага. По желание можем да поръсим с карамелизирани ядки.

Макарони със сос от извара

Прoдукти: 400 г къси макарони, 250 г извара, половин пакетче краве масло, 4 с.л. захар, 2 с.л. прясно мляко, 1 ч.л. канела.
Нaчин на приготвяне: Сваряваме макароните в леко подсолена вода и ги отцеждаме. Отделно разбиваме изварата с разтопеното масло, захарта и канелата. При непрекъснато бъркане сипваме мляко, докато получим средно гъст сос. Заливаме макароните с приготвения сос, разбъркваме и разпределяме в чиниите за сервиране.

Макарони с тиква

Прoдукти: 200 г макарони, 1 кг тиква, 5 яйца, 5 с.л. захар, половин пакетче краве масло, канела, сол.
Нaчин на приготвяне: Сваряваме макароните в леко подсолена вода и ги отцеждаме. Почистваме и обелваме тиквата. Настъргваме я на едро ренде, леко посоляваме и я запържваме в разтопеното масло. После я сипваме при макароните заедно с мазнината. Разбиваме яйцата със захарта, ароматизираме с канела и смесваме с останалите продукти. Разстиламе сместа в намаслена тавичка и печем в умерено загрята фурна до зачервяване.

Пудинг с макарони

Прoдукти: 200 г макарони, 3 жълтъка, 2 с.л. кристална захар, 2 с.л. царевично нишесте, 2 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч. сметана, 2 с.л. пудра захар, 4 с.л. ром, канела.
Нaчин на приготвяне: Размиваме нишестето в 1 ч.ч. студено мляко и внимателно прибавяме жълтъците, които сме разбили с кристалната захар. Загряваме останалото мляко и постепенно наливаме жълтъчената смес. При непрекъснато бъркане варим крема на водна баня, докато се сгъсти. Накрая намаляме огъня до минимум, захлупваме и оставяме крема да престои на водна баня още 20 мин. Отделно сваряваме макароните и ги отцеждаме. Заливаме ги последователно със сметаната, която сме разбили с пудрата захар, и с горещия крем. Изчакваме десерта да изстине, заливаме го с рома и го слагаме за 2-3 часа в хладилник. Накрая поръсваме с канела.

Бърз десерт от макарони

Прoдукти: 300 г къси макарони, 1 к.ч. прясно мляко, 2 с.л. захар, 1 ванилия, 1 к.ч. течна сметана, 150 г настърган шоколад
Нaчин на приготвяне: Кипваме 1 л вода и прибавяме към нея млякото, захарта и ванилията. Сипваме макароните и ги варим десетина минути. След това ги отцеждаме, заливаме ги със сметаната и разбъркваме. Разпределяме макароните в чинии за сервиране и поръсваме с настърган шоколад.

Сладкиш от макарони с ананас

Прoдукти: 250 г широки плоски макарони, 250 г консервиран ананас заедно със сока, 6 яйца, 5 с.л. разтопено краве масло, 1 1/2 к.ч. захар, 1 ванилия, 1 ч.л. канела, 250 г отцедени шайби от ананас за украса.
Нaчин на приготвяне: Варим макароните в леко подсолена вода до полуготовност и ги отцеждаме. Разбиваме яйцата заедно със захарта и разтопеното масло. Пасираме ананаса със сока и го прибавяме към яйцата заедно с ванилията и канелата. Прибавяме така приготвения крем към отцедените макарони и разбъркваме добре. Разстиламе сместа в намаслена тавичка и подреждаме отгоре шайбите ананас. По желание в средата на всяка шайба можем да сложим вишничка от компот (без костилка). Печем сладкиша във фурна, загрята до 180°С.

Сладкиш с извара и стафиди

Прoдукти: 400 г макарони, 600 г извара, 7 яйца, 1 ч.ч. сметана, 100 г стафиди, половин пакетче краве масло, 1 ч.ч. захар, 1 ванилия, 1-2 с.л. галета, 1 яйце за намазване, сол.
Нaчин на приготвяне: Сваряваме макароните в леко подсолена вода и ги отцеждаме. Разбиваме изварата с миксер. Отделяме жълтъците и ги разбиваме със захарта и ванилията. Половината от тях смесваме с разбитата сметана, изварата и стафидите, а останалата – с разбитото масло и отцедените макарони. Разбиваме макароните на твърд сняг и ги прибавяме на равни части към двете смеси. На дъното на намаслена и поръсена с галета тавичка разстиламе част от макароните. Върху тях намазваме половината извара и отново разстиламе макарони. Намазваме останалата извара и завършваме с трети пласт макарони. Намазваме отгоре с разбито яйце, поръсваме с кристална захар и печемв умерено загрята фурна до зачервяване.

Сладкиш с кайсии

Прoдукти: 400 г юфка, 1 пакетче сирене „Крема”, 1 пакетче краве масло, 200 г захар, 1 к.ч. лимонов сок, 12 яйца, 1 компот от кайсии, канела, сол.
Нaчин на приготвяне: Сваряваме юфката в леко подсолена вода и отцеждаме. Разбиваме сиренето заедно със захарта и размекнатото масло на гладък крем. При непрекъснато бъркане прибавяме едно по едно яйцата и лимоновия сок. Сипваме готовия крем при юфката и внимателно разбъркваме. Разстиламе половината от сместа в намаслена тавичка и отгоре покриваме с отцедените, обелени и нарязани кайсии. Върху тях разстиламе останалата юфка, поръсваме с канела и печемв умерено загрята фурна до зачервяване.

Сладкиш с ябълки и орехи

Прoдукти: 250 г къси макарони, 400 г кисели ябълки, 200 г извара, 1 ч.ч. счукани орехи, 1 к.ч. стафиди, 2 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 пакетче краве масло, 1 пакетче канела, сол.
Нaчин на приготвяне: Сваряваме макароните в леко подсолена вода и ги отцеждаме. Заливаме ги с 2 с.л. разтопено масло и разбъркваме. Прибавяме обелените и нарязани на дребни кубчета ябълки, изварата, орехите, стафидите, разбитите яйца, половината от захарта и от канелата. Разбъркваме добре и изсипваме сместа в намазана с масло тавичка. Покриваме с алуминиево фолио и печем 1 час на 200°С. Отсраняваме фолиото и поръсваме останалата канела, разбъркана с 2 с.л. захар. Слагаме тук там люспи от останалото масло и печем още 30 мин на 100°С. Накрая поръсваме останалата захар и държим във фурната, докато захарта се разтопи.

Спагети с бял шоколад

Прoдукти: 200 г спагети, 3 с.л. захар, 1 ванилия, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 к.ч. течна сметана, 250 г бял шоколад, 2 с.л. кафеен ликьор, индийско орехче.
Нaчин на приготвяне: Пускаме спагетите в кипяща вода, към която сме добавили половината мляко, захарта и ванилията. Сваряваме ги и ги отцеждаме. Отделно загряваме останалото мляко заедно със сметаната. Сипваме настъргания шоколад и бъркаме, докато се разтвори, като внимаваме сместа да не кипне. Накрая ароматизираме с кафеен ликьор и настъргано индийско орехче. Разпределяме спагетите в чинии за сервиране и заливаме с приготвения сос.

Макарони с ябълки

Прoдукти: 300 г макарони, 500 г ябълки, 1 к.ч. счукани орехови ядки, 1 ч.ч. захар, 3-4 яйца, 3 ч.ч. прясно мляко, 2 ванилии.
Нaчин на приготвяне: Сваряваме макароните в леко подсолена вода и ги отцеждаме. Разстиламе половината от тях в намаслена тавичка. Отгоре разпределяме обелените и настъргани ябълки. Поръсваме счуканите орехи и покриваме с останалите макарони. Отделно разбиваме яйцата заедно с млякото, захарта и ванилията. Заливаме макароните с тази смес и запичаме в силно загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Планински кът насред моравата

Къде е мястото на алпинеума? Това е първият въпрос, на който трябва да намерите отговор. Разположете каменната градина на открито място, например, на терасата, редом с ъгълчето за почивка или около пъ...

Вълшебните корени на блатния аир

Блатният аир (Acorus Calamus L) е многогодишно тревисто растение, познато още от древността. За медицински цели се събират коренищата. Те са хоризонтални и се вадят през есента(септември-октомври) или...

Как да разширим коридора и кухнята

КОРИДОРЪТ Коридорът е първото място в дома, което посреща нас и гостите ни. Неприятно е, когато помещението е малко, затова търсим възможности да го разширим. Как да стане това? Подът ...

Специалитети с шкембе

Шкембе чорба Прoдукти: 500 г телешко шкембе, 1 к.ч. кисело или прясно мляко, 1 глава чесън, черен и червен пипер, оцет, сол. Нaчин на приготвяне: Пущаме шкембето във вряща вода, както е цял...

Начало