Още рецепти » През есента бъбреците се чистят най-добре

 През есента бъбреците се чистят най-добре

Есента е време за увеличена активност на бъбреците. За да си представим какво е тяхното натоварване, ще подчертаем само един факт - за 24 часа бъбреците средно 60 пъти пропускат през себе си кръвта, която циркулира в целия организъм. Най-страшните им врагове са камъните, които се образуват в резултат на нарушаване на водно-солевия баланс, недостатъци в работата на отделителната система, неправилно хранене. Камъните са различни по големина - от песъчинка до портокал. Те дълго време може да останат незабелязани, докато в един момент атакуват много тежко: с повдигане, повръщане, силни нетърпими болки от кръста до половите органи и бедрата. Затова - за профилактика и лечение, е добре бъбреците редовно да се почистват.

Полезни рецепти

• За да се предпазите от образуване на камъни, приемайте по 1 с. л. морковен сок 3-4 пъти дневно в продължение на 4-6 месеца.
• Напълнете половинлитрова бутилка до половината от обема й с нарязан лук и залейте догоре с водка. Оставете настойката да престои на топло място 10 дни. Прецедете и приемайте по 1-2 с. л. 2 пъти дневно преди хранене.
• Ако вече имате камъни, сварете в горещо мляко сухи плодове на смокиня (2-3 плодчета на чаша). От получената отвара се пие по 1 чаша всеки ден до пълното разтопяване на камъните.
• За да се разбият камъните на песъчинки, отново се изпълнява рецепта с водка. Необходима е 1 чаша чиста водка, към която добавете 1 чаша сок от червено цвекло и 1 чаша сок от черна ряпа. Сместа престоява 3 денонощия на тъмно при стайна температура. Приема се по 1 с. л. 3 пъти дневно 30 минути преди хранене. Щом почувствате, че в бъбреците нещо започва да ви "срязва", веднага пригответе гооеща вана, влезте в нея и изпийте бавно чаша горещ чай с лимон.

Към посочените вече сокове прибавете и изчистваща билкова отвара

Смесете по 10 г плод от анасон и овчарска торбичка, по 15 плод на хвойна, корени от гръмотрън и глухарче, 20 г магданоз. Смелете сместа и я измесете добре. 2 с. л. от нея залейте с 2 чаши кипяща вода. Кисне в термос 1-2 часа. Прецедете и отстранете суровината. Пийте от топлата изчистваща течност на неголеми глътки през деня - в промеждутъците между храненията.

Автор: д-р Севдалина Цанева

Представяме Ви:

Гозби с леща

Леща по манастирски Прoдукти: 1 ч.ч. леща, 1 стрък праз, 2 моркова, 1 малка глава целина, 1 червен домат, 1 глава чесън, 2-3 с.л. олио, суха чубрица, магданоз, оцет, сол. Нaчин на приготвяне: ...

Вашите торти

Торта Мока Прoдукти: 8 яйца, 1 и 1/2 ч.ч. захар, 3 ч.ч. ситно смлени бадемови ядки, 19 с.л брашно, 1 с.л нескафе, 1 доза маслен крем или сметана, ароматизирани с екстракт от кафе или есенция, каф...

Как да сготвим спагети

Спагети болонезе Прoдукти: 500 г спагети, 250 г телешка кайма, 3 с.л. зехтин, 2 глави лук, 2 домата, 2-3 скилидки чесън, 1 морков, 1 с.л. нарязани листа от целина, 100 г настърган кашкавал, сол. ...

Капризната стрелиция

Стрелицията (Strelitzia) е родена в Южна Африка. Отнася се към най-ефектно цъфтящите саксиени растения. Наричат я още “птицата на Рая”. Това растение е едно от най-популярните и любимите, тъй като ...

Начало