Необходими са 1 кг месести динени кори след почистване на зелената външна част. Нарязнат се на кубчета със страна 2 см. После се посипват с 500 г захар и се заливат с 500 мл вода. Варят се точно 5 мин. Отделно се приготвя сироп от 500 мл вода и 500 г захар, с който се заливат сварените кубчета. След това кубчетата се оставят да престоят 8 часа и отново се кипват за 5 мин. Тази процедура се повтаря още 2 пъти. Накрая парченцата се прецеждат през гевгир и се слагат в сито, за да се отдели напълно захарният сироп. Добре изсъхналите кубчета се прибират в стъклен или порцеланов съд и се съхраняват на хладно.
Подобен десерт можете да приготвите и от недозрял пъпеш. Плодът се почиства от семките и кората. Месестата част се нарязва на малки резенчета или кубчета. Приготвя се като захаросаните динени кори.
Краката ви тежат като олово, очите ви са зачервени и подпухнали, лицето - видимо уморено... Има начин отново да се почувствате въздушно леки и неотразими, при това от главата до петите. Рецептата е пр...
Наскоро откритите магнитни рецептори в човешкия мозък потвърдиха познанията на древните китайци и индийци, египтяни и гърци, че хората винаги са се влияели силно от земното магнитно поле. Спадането на...
Бялата форзиция (Abeliophyllum distichum) е от семейство Маслинови. Родината й е Корея. Представлява листопаден храст с 1,5м височина и ширина. Листата са срещуположни, овални, тъмнозелени, с 8 см дъл...
Искате ли да oтгледате палма от фурма? Не е никак трудно, ако имате десетинагодишно... търпение. Не е случайно, че палмовият лист, почитан още от древността, е символизирал многовековните усилия на чо...