23.03.2023 година
1564339898.swf
Р
ецепти за здраве
 4786 |  0 
Защо е полезен душът?
Всеки ден отделяме по няколко минути за сутрешния и/или вечерния си душ. Можем обаче да превърнем този хигиенен навик в освежаваща, успокояваща и разкрасяваща процедура, стига да знаем как.

За по-добър тонус

Докато спим, температурата на тялото ни се понижава. За да се събудим и ободрим светкавично, нуждаем се от неколкократното редуване на топъл и по-хладен душ.

Срещу целулит

Насочете най-мощната струя към бричовете си. За още по-добър ефект водата трябва да е доста студена -около 20 - 25 градуса, стига да издържите на своеобразната инквизиция. Водният масаж, правен редовно и осъществяван с кръгови движения, изглажда портокаловата кожа.

За релакс

Ако имате мускулна треска или крампи, насочете слаба струя топла вода (37 - 39 градуса) към проблемните места. Масажирайте по посока на часовниковата стрелка, след като долепите „слушалката” на душа до кожата си.

За стягане

Студът стяга тъканите, затова е идеално средство срещу отпускане на бюста. Струята трябва да е слаба, а температурата да не надвишава 25 градуса. В първите дни и седмици обливането трае само 30 секунди, после постепенно се удължава, за да достигне 3 минути.

При болки

Изпитвате ли болки, свързани с месечния цикъл, вземете топъл душ. В зависимост от това, къде ги чувствате, описвайте кръгове върху корема или отзад, на нивото на бъбреците. Струята не бива да е много силна.

Против умора

Ако в края на деня имате чувството, че краката ви тежат цял тон, това със сигурност се дължи на лошо кръвообращение във вените. За да го активизирате, завършете вечерния си душ с обливане с хладка вода - посоката е от ходилата към коленете.
09.12.2013 г. / Лилия Янкова
Най-четеното в "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Добави коментар (* - всички полета са задължителни)
Вашето име:*
Вашият e-mail:*
Антиспам код:
Въвдете кода:*
Вашето мнение:*
 

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2023