Кулинарни рецепти » Хамбурски гнезда

 Хамбурски гнезда

Продукти:

• 4 тънки необелени парчета хамбурски салам
• 200-300 г картофено пюре
• 5 твърдо сварени яйца
• 20 г сирене
• 30 г масло
• 8 зърна черен пипер
• 1 суха червена чушка
• майонеза, праз, олио

Начин на приготвяне:

Изпържваме парчетата салам в сгорещеното олио само от едната страна /по този начин те се издуват и наподобяват гнезда/, оставяме ги да изстинат и след това ги напълваме с картофено пюре.

В средата на всяко парче салам слагаме по един от твърдо сварените жълтъци, преставляващи тялото на пиленце.

С помощта на дървена лъжица стриваме много ситно петия твърдо сварен жълтък и го смесваме със сиренето и маслото. Оформяме от тази смес четири топчета, представляващи главичките на пиленца, и върху всяко топче прикрепяме очички от черен пипер и човчица и гребенче, изрязани от сушената чушка.

Така оформените главички залепяме с майонеза за жълтъците в гнездата. От другата страна на жълтъка забождаме тънка ивичка праз /или краставица/, имитираща опашка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало