Кулинарни рецепти » Яйца по английски

 Яйца по английски

Продукти:

• 9 твърдо сварени яйца
• 60 г шунка
• 12 орехови ядки
• 3 стръка зелен лук
• 1 с.л. горчица
• 1 с.л. майонеза
• 1 ч.л. оцет
• лют червен пипер
• черен пипер, сол
• кетчуп за украса

Начин на приготвяне:

Измиваме лука, почистваме го и нарязваме на ситно.

Обелваме яйцата и ги разрязваме надлъжно на половинки. Изваждаме жълтъците, а белтъците оставяме настрани. Смачкваме с вилица жълтъците.

Нарязваме шунката на малки кубчета, а ореховите ядки накълцваме на ситно. Разбъркваме жълтъците с шунката и ядките. Добавяме горчицата, майонезата, посоляваме и поръсваме с червен и черен пипер на вкус.

Разбъркваме всичко добре и с получената смес напълваме половинките белтъци. Всяка половинка украсяваме с няколко капки кетчуп.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало