Кулинарни рецепти » Желирана скумрия

 Желирана скумрия

Продукти:

• 4 малки скумрии (около 1,2 кг)
• 2 твърдо сварени яйца
• 1/2 ч.ч. бяло вино
• 25 г желатин
• 1 лимон
• зелена салата
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистените и измити цели риби пускаме в гореща подсолена вода, поръсваме с черен пипер и варим 10 минути. Прецеждаме и нареждаме в елипсовидна чиния, като запазваме главите и опашките им.

От виното и 500 мл бульон правим сос, който смесваме с предварително разтворения желатин. Оставяме да се охлади и с четка намазваме скумриите. Когато първият пласт се стегне, намазваме отново и така до свършване на желето.

Отстрани подреждаме резенчета лимон, листа зелена салата, клонки магданоз, кръгчета яйца. Държим рибата в хладилника и я сервираме студена.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало