Кулинарни рецепти » Аспержи с кашкавал на фурна

 Аспержи с кашкавал на фурна

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг аспержи
• 5-6 твърдо сварени яйца
• 1 пакетче краве масло
• 100 г кашкавал
• 1 с.л. брашно
• 1ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.л. черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме твърдо сварените яйца на кръгчета.

Обелваме аспержите и ги режем на парчета с дължина 4-5 см. Варим ги 15 мин в подсолена вода заедно с бучка масло. Изваждаме и ги отцеждаме.

В добре намаслена тавичка нареждаме последователно пластове от аспержи и кръгчета яйца. Посоляваме всеки пласт и го поръсваме с черен пипер и разтопено масло. Завършване с пласт от аспержи.

Размиваме брашното в млякото, прибавяме 2 с.л. разтопено масло и варим, докато получим желаната гъстота. Заливаме аспержите с тази смес, поръсваме настъргания кашкавал и запичаме до зачервяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало