Кулинарни рецепти » Говежди рулца с бира

 Говежди рулца с бира

Продукти: (за 4 порции)

• 4 говежди или телешки шницела по 150 г, отрязани по дължината на мускулните влакна
• 200 г сурова наденица
• 2 яйца
• 3 с.л. олио
• 2 скилидки чесън
• 1 голяма глава лук
• 1 морков
• 1 с.л. коняк
• 1 с.л. доматено пюре
• половин бутилка бира
• 200 г консервиран грах
• 1 дафинов лист
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Начукваме леко шницелите.

Приготвяме плънка като омесваме обелената сурова наденица с разбитите яйца, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, смлян черен пипер и сол. Разпределяме плънката върху шницелите и ги навиваме на рула. Завързваме ги с канап като пакетчета така, че да не се изсипе плънката, но внимаваме да не са много стегнати.

Сгорещяваме олиото в херметическа тенджера и запържваме рулата. След това прибавяме настъргания чесън и ситно нарязаните лук и морков, които също позапържваме. Добавяме доматеното пюре, дафиновия лист, бирата и коняка, затваряме тенжерата и оставяме да заври. След като течността заври, варим 20 мин на умерен огън.

Отваряме, прибавяме граха, затваряме и варим още 10 мин. Изваждаме готовите рулца от тенджерата, освобождаваме ги от конците, нареждамеги в чиния за сервиране и ги заливаме със соса и граха.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало