Кулинарни рецепти » Говеждо по ловчански

 Говеждо по ловчански

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г говеждо месо
• 4 зелени пиперки
• 4 домата
• 1-2 скилидки чесън
• 1,5 ч.ч. вода
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Счукваме чесъна, а лука нарязваме на ситно. Измиваме месото и го нарязваме на парченца.

В отворена тенджера под налягане разтопяваме маслото и слагаме лука да се пържи 2-3 мин. Поръсваме парчетата месо със сол и черен пипер, овалваме ги в брашното и ги запържваме при лука, като непрекъснато бъркаме. Прибавяме чесъна, размитото доматено пюре, червения пипер и ситно нарязан магданоз.

Заливаме с водата, посоляваме на вкус, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 15 мин. След това отваряме тенджерата прибавяме нарязаните чушки и домати, затваряме и варим още 5 мин след като започне да съска.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало