Кулинарни рецепти » Кнедли със сланина по тиролски

 Кнедли със сланина по тиролски
/Австрия/

Продукти: (за 2 порции)

• 6 бели хлебчета
• 100 г сланина
• 1 глава лук
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2 яйца
• 500 мл прясно мляко
• 70 г салам
• 1-2 к.ч. брашно
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме сланината на малки кубчета и я запържваме заедно с настъргания лук. Върху нарязаните на кубчета хлебчета слагаме сланината, магданоза и много ситно нарязания салам.

Разбиваме яйцата с прясното мляко, изливаме ги върху хляба и оставяме добре да се напои. Прибавяме брашно и замесваме тесто. Месим, докато престане да лепне.

С мокри ръце оформяме от тестото средно големи кнедли, които пускаме във вряща подсолена вода. Щом изплуват отгоре, изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят. Поднасяме кнедлите със заквасена сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало