Кулинарни рецепти » Овнешко паприкаш

 Овнешко паприкаш

Продукти: (за 4 порции)

• 700-800 г овнешко /шилешко/ месо
• 500 г пиперки “Сиврия”
• 4-5 домати
• 2 глави лук
• 1 морков
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 к.ч. мазнина
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме чушките и ги нарязваме на едри парчета. Обелваме доматите и също ги нарязваме на едро.

Почистваме, измиваме и нарязваме месото на порции. Слагаме го да се пържи в сгорещената мазнина. Когато месото се позачерви, посоляваме и прибавяме ситно нарязания лук и моркова, нарязан на тънки колелца. Позапържваме и зарзавата, наливаме гореща вода, колкото да покрие месото, и варим на умерен огън.

Когато месото поомекне, прибавяме нарязаните чушки и домати и продължаваме да варим, докато ястието остане на мазнина. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало