Кулинарни рецепти » Свински котлети в сметанов сос

 Свински котлети в сметанов сос

Продукти: (за 4 порции)

• 4 свински котлета /по 200 г/
• 30 г краве масло
• прясно смлян бял пипер
• 4 с.л. ситно нарязан лук
• 2 с.л. винен оцет
• 1 с.л. мед
• 250 мл обезмаслена сметана
• 1 с.л. смесени сухи подправки за месо
• 2 ч.л. естрагон
• 3 ч.л. трапезна майонеза
• сол

Начин на приготвяне:

В разтопеното масло запържваме от двете страни котлетите, които предварително сме изтънили с дървено чукче. Солим със сол и бял пипер, прехвърляме ги в тавичка, наливаме малко вода, завиваме с фолио и задушаваме във фурната 15 мин.

В мазнината, в която сме пържили котлетите, задушаваме лука. Прибавяме размития в оцета мед, разбъркваме и сваляме от котлона. Сипваме размесените майонеза и сметана, подправяме с естрагон, сол и бял пипер и връщаме на по-слаб огън, като бъркаме непрекъснато, за да не заври сосът. Готвим 3-4 мин.

Разпределяме котлетите в топли чинии и отстрани сипваме от соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало