Кулинарни рецепти » Телешко по градинарски

 Телешко по градинарски

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г телешко месо без кост
• 1/2 връзка пресен лук
• 4 с.л. олио
• 2 стръка пресен чесън
• 2 зелени чушки
• 6 домата
• 800 г зелен боб
• 150 мл телешки бульон
• 1/2 връзка магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме чушките и месото - нарязани на парчета. Задушаваме 2-3 мин под капак.

Обелваме доматите и ги нарязваме на парчета. Заливаме месото с бульона, прибавяме доматите и зеления боб - измит и нарязан на парчета. Поръсваме със сол и черен пипер. Варим на тих огън около 90 мин. Накрая поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало