Кулинарни рецепти » Чомлек от пиринско

 Чомлек от пиринско

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 свински крак
• 500 г свински ребра
• 500 г свинско месо от коремната част
• 3-4 глави чесън
• 500 г дребен лук
• 500 г дребни картофи
• 1-2 люти чушки
• 500 мл червено вино
• 1 к.ч. оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Начупваме крака на 2-3 места, насичаме ребрата през 5-6 см, нарязваме месото на хапки. Слагаме кокалите и месото в пръстена или огнеупорна стъклена тенджера.

Прибавяме обелените скилидки чесън, обелените цели глави лук, обелените цели картофчета, леко сцепените люти чушлета, сол и черен пипер на вкус. Заливаме с виното, оцета и малко вода.

Покриваме тенджерата с хартия, захлупваме я с капака и го замазваме с тесто. Задушаваме ястието около 3 часа на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало