Кулинарни рецепти » Яхния от свинско месо и нахут

 Яхния от свинско месо и нахут

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г месо от младо прасе
• 600-700 г нахут
• 2-3 глави лук
• сол

Начин на приготвяне:

Избираме тлъсто месо от младо прасе и го нарязваме на парчета. Задушаваме го в тенджера в собствената му мазнина заедно със ситно нарязания лук.

Отделно киснем нахута 10 часа в студена вода. След това го олющваме и го прибавяме към месото. Доливаме малко топла вода и оставяме ястието да ври на тих огън. Необходимо е месото да стане меко, но не разварено и разкъсано, а нахутът да омекне, но зърната да останат цели /да не се разкашкат/.

Посоляваме яхнията, когато е напълно готова, защото в противен случай нахутът няма да може да се свари.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало