Кулинарни рецепти » Гулаш с мамалига

 Гулаш с мамалига
/Румъния/

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г свинско месо
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 глава лук
• 1/2к.ч. бяло вино
• 600 г мамалига /или качамак/
• 1-2 с.л. свинска мас
• леко лют червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на кубчета и го запържваме в сгорещената мас.

Щом месото хване коричка, прибавяме последователно леко препеченото брашно и доматеното пюре. Пържим още 5-6 мин и заливаме с горещ бульон или вода, колкото да се покрие месото.

Отделно нарязваме лука на ситно и го задушаваме в малко вода. Прибавяме го към ястието, сипваме виното и подправяме на вкус със сол и червен пипер. Захлупваме и задушаваме на умерен огън.

При сервирането сипваме в средата на всяка чиния по топка мамалига и заливаме с готовия гулаш.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало