Кулинарни рецепти » Агнешко с гъби

 Агнешко с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г агнешко месо
• 250 г гъби
• 1 главичка лук
• 2-3 скилидки чесън
• 2-3 с.л. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го изпържваме в сгорещеното олио. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук и нарязаните на филийки гъби.

Наливаме малко топла вода, връщаме месото, подправяме със счукания чесън и сол на вкус и задушаваме до готовност.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало