Кулинарни рецепти » Бяла яхния

 Бяла яхния

Продукти:

• 500 г месо
• 300-400 г гъби
• 2 скилидки чесън
• корени за супа
• 50 г краве масло
• 1 глава лук
• 1 ч. л. брашно
• 1 щипка захар
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на дребни парчета, смесваме добре с подправките за супа, ситно нарязания лук, солта, черния пипер и захарта, покриваме с чиста кърпа и оставяме да престои 1 час.

Гъбите нарязваме на ситно и запържваме в половината масло, след което задушаваме с малко вода.

Отлежалото месо варим на силен огън с останалото масло и соса от гъбите. Малко преди отстраняване от огъня прибавяме гъбите и сгъстяваме ястието с разтвореното в малко вода брашно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало