Кулинарни рецепти » Сарми с пръжки

 Сарми с пръжки

Продукти: (за 4 порции)

• 1 средна голяма кисела зелка
• 1 ч.ч. пръжки /джумерки/
• 3-4 картофа
• 200 г пушени гърди
• 1 ч.ч. зелев сок
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, чубрица, сол

Начин на приготвяне:

Отделяме най-тънките листа от зелето за сармички, а останалото нарязваме на ситно.

Обелваме картофите и ги настъргваме. Прибавяме затоплените пръжки, черния и червения пипер, стрита чубрица и сол на вкус. Разбъркваме и увиваме от сместа малки сармички в отделените зелеви листа.

Застиламе дъното на тенджерата със ситно нарязаното зеле и нареждаме отгоре сармите. Между сармите слагаме парченца пушени гърди. Сипваме олиото и притискаме с плоска чиния.

Наливаме зелевия сок и 1 ч.ч. топла вода и варим на тих огън, докато останат на мазнина. Поднасяме готовите сарми веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало