Кулинарни рецепти » Месо по бохемски

 Месо по бохемски
(Чехия)

Продукти:

• 500 г овнешко месо
• 500 г картофи
• 2 големи глави лук
• 1-2 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на големи кубчета и го запържваме в сгорещената мазнина заедно с едро нарязания лук. Посоляваме, поръсваме с червен пипер и наливаме вряла вода, която да покрие продуктите.

Захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато месото поомекне. После разстиламе отгоре нарязаните на кубчета картофи, доливаме още малко гореща вода и варим, докато бульонът остане наполовина.

Автор: Иван Иванов

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало