Кулинарни рецепти » Рагу Сарабуло

 Рагу Сарабуло

Продукти:

• 500 г свинско месо
• 250 г черен дроб
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 карамфилче
• 300 мл червено вино
• 3 с.л. свинска мас
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки, прибавяме счукания чесън и ситно нарязаните лук и магданоз, заливаме с виното и слагаме на огъня.

Щом заври, подправяме с карамфилчето, черен пипер и сол на вкус. Варим на умерен огън, като от време на време разбъркваме и доливаме по малко топла вода.

Отцеждаме свареното месо и заедно с нарязания на кубчета дроб го запържваме в разтопената мас. Сервираме заедно с отцедения сос.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало