Кулинарни рецепти » Свински ребърца в зелеви листа

 Свински ребърца в зелеви листа

Продукти:

• 750 г свински ребърца
• 1 с. л. свинска мас
• 1 пълна с. л. доматено пюре
• 1 глава кромид лук
• 1 бяла зелка
• 2-3 ч. л. брашно
• 50 г сланина
• 500 мл пилешки бульон
• млян червен пипер
• млян черен пипер
• копър
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме ребрата така, че за всяка порция да има две кокалчета. Подправяме със сол и черен пипер, запържваме в сгорещена мас. След това всяко парченце намазваме с доматено пюре, посипваме с предварително запържен лук.

Зелката разделяме на листа, които сваряваме в подсолена и подкиселена с оцет вода, за да омекнат. Слагаме парчетата ребърца върху зелевите листа и завиваме като сармички. Нареждаме в подходящ съд, заливаме с бульона и задушаваме на умерен огън.

Малко преди сармите да са готови, запържваме сланината заедно с брашното. Посоляваме, поръсваме с червен пипер и прибавяме към ястието.

Поднасяме заедно със соса, в който са се задушавали ребърцата, а отгоре поръсваме с наситнен копър.

Автор: Маргарита Димитрова

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало