Кулинарни рецепти » Агнешка плешка със спанак

 Агнешка плешка със спанак

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г агнешка плешка
• 60 г олио
• 1/2 с.л. брашно
• 1 малка глава лук
• 500 г спанак
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме измитото месо в малко подсолена вода до полуомекване. Изваждаме и нарязваме на парченца.

Нарязваме почистения спанак на едро. Прибавяме месото и лука, който предварително сме запържили. Поръсваме брашното, черен пипер и сол на вкус.

Наливаме малко от бульона, в който сме варили месото и печем под похлупак в гореща фурна до омекване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало