Кулинарни рецепти » Агнешко бутче с бира

 Агнешко бутче с бира

Продукти:

• 1 кг агнешко месо от бутчето
• 150 г краве масло
• 2-3 глави лук
• 2 домата
• 1 л бира
• 250 г агнешки дреболийки
• 300 г ориз
• 60 г орехови ядки
• подправки на вкус
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме бутчето и го киснем около 1 час в бирата.

Нарязваме на дребно лука и дреболийките и заедно с ориза ги задушаваме в част от маслото. Като омекнат добавяме нарязаните домати и заливаме с част от бирата, в която е киснало бутчето. Прибавяме накълцаните орехи и задушаваме още 5-6 мин.

С уврялата плънка напълваме бутчето и го зашиваме. Печем в умерено загрята фурна. Когато бутчето се позапече, посоляваме и намазваме с останалото масло. От време на време го поливаме с останалата бира.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало