Кулинарни рецепти » Гъска с кисели краставички

 Гъска с кисели краставички

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 кг месо от гъска
• 60 г краве масло
• 1 глава лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 кг кисели краставички
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции, които запържваме в отворена тенджера под налягане. Прибавяме ситно нарязания лук и също леко го запържваме. Поръсваме с брашното и разбъркваме. Наливаме размитото в 1 ч.ч. вода доматено пюре, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и задушаваме 25 мин, след което отваряме, прибавяме краставичките, нарязани на кубчета и отново затваряме тенджерата. Варим още 5 мин, след като започне да съска.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало