Кулинарни рецепти » Бяло месо на фурна

 Бяло месо на фурна

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г бяло пилешко месо заедно с кожата
• 1 к.ч. ориз
• 1-2 тиквички
• половин 60 г краве масло
• 1 к.ч. олио
• магданоз, джоджен
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото и с остър нож го нарязваме на малки парченца. Изчистваме и измиваме ориза. Обелваме тиквичката и я нарязваме на малки кубчета. Слагаме всичко в тавичка.

Поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен, така че джодженът да преобладава, прибавяме разтопеното масло, посоляваме с червен пипер и сол, заливаме с 2 ч.ч. топла вода и разбъркваме. Печем 30 мин в умерена фурна, като в началото няколко пъти разбъркваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало