Кулинарни рецепти » Гъска, пълнена с дроб и кестени

 Гъска, пълнена с дроб и кестени
(Сърбия)

Продукти:

• 1 млада гъска (около 3 кг)
• 400 г кестени
• 2 кръгли хлебчета
• 1 к.ч. прясно мляко
• 200 г гъши дроб
• 3 яйца
• 3-4 с.л. свинска мас
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Натопяваме хлебчетата в млякото, след което ги отцеждаме и ги прекарваме през месомелачка заедно с гъшия дроб. Прибавяме ситно нарязаните кестени. Запържваме сместа в 1 с.л. сгорещена свинска мас.

Отстраняваме от огъня, прибавяме разбитите яйца, подправяме с черен пипер и сол и хубаво разбъркваме. Пълним с тази смес почистената и измита гъска. Зашиваме отвора и намазваме птицата с мас. Посоляваме я и я слагаме в дълбок съд за печене.

Наливаме 1 пръст топла вода, прибавяме 1 с.л. мас, захлупваме и печем 30 мин в умерено загрята фурна. Обръщаме гъската от другата страна и печем още 30 мин. След това отстраняваме капака и печем още 2 часа при температура 230°С. По време на печенето постоянно обливаме гъската със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало