Кулинарни рецепти » Пилешки шишчета

 Пилешки шишчета

Продукти: (за 8 порции)

• 1 кг бяло пилешко месо
• настърганата кора на 1 лимон
• сокът от 4 портокала
• 2 с.л. олио
• 2 с.л. винен оцет
• 2 с.л. лимонов сок
• 2 ч.л. суха чубрица
• 16 средно големи печурки
• 2 чушки
• 16 филийки бекон
• 1 връзка пресен лук
• 1 по-голяма зелка
• 5-6 по-едри моркова
• целина, мащерка
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Отстраняваме кожата на пилешкото и го нарязваме на по-големи парчета.

В дълбока купа слагаме всички подправки за маринатата и прибавяме месото. Разбъркваме добре, покриваме съда и го оставяме в хладилник около 24 часа. В последните 10 мин прибавяме гъбите без пънчета.

Отцеждаме продуктите от маринатата, нанизваме шишовете в реда месо, гъба, бекон /навит на фунийка/, чушка и печем на скарата, като обръщаме периодично и мажем с маринатата.

Нарязваме на ситно зелето, прибавяме нарязаните на ситно пера на лука и настърганите моркови. Разбъркваме добре. Подправяме със сол, олио и лимонов сок и отгоре подреждаме шишовете.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало