Кулинарни рецепти » Задушена треска

 Задушена треска

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г филе от треска
• 2-3 с.л. брашно
• 3-4 с.л. олио
• 2 глави лук
• 1 скилидка чесън
• 3 ч.л. доматено пюре
• 100 г стерилизирани скариди
• магданоз, оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарясваме рибата на кубчета, поръсваме с черен пипер и сол, овалваме в брашното и изпържваме в половината олио.

Нарязваме лука на кръгчета и го изпържваме в останалото олио. Прехвърляме го в тавичка и прибавяме рибата, счукания чесън, доматеното пюре, размито в 1 ч.ч. топла вода, ситно нарязан магданоз.

Подправяме с оцет на вкус и задушаваме 40 мин в слаба фурна. Десетина минути преди края прибавяме скаридите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало