Кулинарни рецепти » Печена риба с брюкселско зеле

 Печена риба с брюкселско зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г филе от бяла риба
• 250 г брюкселско зеле
• 125 мл зеленчуков бульон
• 150 г листа от бяло зеле
• 1 глава лук
• 3 с.л. маргарин
• 3 белтъка
• 100 мл прясно мляко
• настъргано индийско орехче
• кимион, шафран
• сол, черен пипер, магданоз

Начин на приготвяне:

Бланшираме брюкселското зеле 2-3 мин във вряща подсолена вода и го отцеждаме.. Възвираме зеленчуковия бульон и бланшираме зелето още 10 мин. Нарязваме го на четвъртинки. Бялото зеле нарязваме на ивици и също го бланшираме в кипяща и подсолена вода.

Сгорещяваме маргарина и задушаваме 3-4 мин нарязания на ситно лук, прибавяме нарязаното на ивички филе, пържим и него 3-4 мин и накрая прибавяме двата вида зеле. Задушаваме още малко и наръсваме с кимиона, индийското орехче, сол и черен пипер.

Прехвърляме сместа в намаслена тавичка. Поръсваме с магданоза. Разбиваме млякото с белтъците, подправяме със шафрана и заливаме ястието. Захлупваме и печем на водна баня 40 мин на 180°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало