Кулинарни рецепти » Сардини по гръцки

 Сардини по гръцки

Продукти: (за 2 порции)

• 6 по-дребни сардини
• 5 домата
• 1 глава лук
• 1/2 к.ч. бяло вино
• 1 с.л. галета
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината от мазнината. Заливаме с виното и оставяме на огъня, докато изври 2/3 от течността. Прибавяме обелените и настъргани домати. Подправяме на вкус със сол и черен пипер и оставяме сместа да ври, докато получим гъстотата на пюре.

Изсипваме пюрето в малка тавичка и нареждаме отгоре сардините. Поръсваме със счуканата галета и останалото олио и печем 10 мин в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало