Кулинарни рецепти » Сом с бяло вино

 Сом с бяло вино

Продукти: (за 5 порции)

• 1 сом /около 1,5 кг/
• 5 с.л. олио
• 1 връзка магданоз
• 5 с.л. препечено брашно
• 1 глава счукан чесън
• 1 ч.л. черен пипер
• 1 лимон
• 3 жълтъка
• 1,5 ч.ч. сухо бяло вино
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на парчета, посоляваме, поръсваме с черен пипер и намазваме с олио. Нареждаме рибените порции в тавичка, заливаме с виното, покриваме и държим на студено, като от време на време обръщаме рибата, така че да се накисне от всички страни.

Намазваме с олио глинен съд и го поръсваме с част от предварително препеченото брашно. Овалваме рибата в останалото брашно и я нареждаме в глинения съд. Върху всяко парче капваме по малко олио, а след това заливаме с виното, в което сме киснали рибата. Печем в силна фурна.

Разбиваме и леко посоляваме жълтъците. Разреждаме със сос от печената риба, прибавяме ситно нарязания магданоз и изстискания лимонов сок и заливаме ястието. Печем още 10 мин. След като извадим рибата от фурната, подправяме със счукания чесън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало