Кулинарни рецепти » Шаран, пълнен със зеленчуци и орехи

 Шаран, пълнен със зеленчуци и орехи

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг шаран
• 1 к.ч. олио
• 3-4 глави лук
• 1 глава целина
• 3 моркова
• 2-3 домата
• 3-4 скилидки чесън
• 1 ч.ч. смлени орехи
• 1 дафинов лист
• 1 лимон
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме шарана отвътре и отвън и го оставяме да престои 30 мин.

Сгорещяваме олиото и последователно запържваме ситно нарязания лук, морковите и целината, нарязани на кубчета, и ситно нарязания чесън. Посоляваме, прибавяме дафиновия лист и сипваме обелените и настъргани домати. Задушаваме и прибавяме орехите, ситно нарязан магданоз и черен пипер.

С част от тази смес пълним шарана, зашиваме отвора и го слагаме в тавичка. Останалата смес разстиламе върху рибата. Отгоре слагаме резенчета от обеления лимон. Печем 40 мин в умерена фурна. Накрая поръсваме настъргания кашкавал и запичаме още малко във фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало