Кулинарни рецепти » Задушени калмари

 Задушени калмари

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг калмари
• 60 г краве масло
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 3-4 скилидки чесън
• 2 домата
• 1 к.ч. сухо бяло вино
• 1 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• 2 зърна бахар
• 5-6 зърна черен пипер
• 1/2 ч.л. червен пипер
• листа от целина
• магданоз, суха мащерка, сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме хрущяла калмарите и ги пущаме за 5 мин в кипяща вода. След това им обелваме кожата и ги нарязваме на кръгчета с дебелина около 1 см. Варим ги в подсолена вода, докато месото омекне напълно. Отцеждаме ги и ги задушаваме в малко масло заедно със ситно нарязаните чесън, лук и моркови.

Прибавяме обелените и настъргани домати, виното, 1 ч.ч. топла вода, дафиновия лист, бахара и черния пипер. Посоляваме на вкус и варим на тих огън 15-20 мин.

Прибавяме останалото масло, размитото в малко вода препечено брашно, червения пипер и мащерката. Варим още 10 мин. Преди да отстраним от огъня, поръсваме със ситно нарязани магданоз и целина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало