Кулинарни рецепти » Кавърма от охлюви

 Кавърма от охлюви

Продукти: (за 4 порции)

• 30 охлюва
• 2 връзки зелен лук
• половин пакетче краве масло
• 50 г ориз
• 100 мл бяло вино
• 2 яйца
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме охлювите с подсолена вода и ги варим 1 час на умерен огън. Изваждаме ги от черупките и отстраняваме задната черна част. Нарязваме ги на ситно.

Отделно запържваме в разтопеното масло ситно нарязаната бяла част на лука. Наливаме 1/2 к.ч. вода, изчакваме да заври и сипваме ориза. Щом оризът набъбне, прибавяме охлювите и нарязаните пера на лука, наливаме виното, подправяме с черен пипер и сол на вкус и варим 20 мин на тих огън.

Прехвърляме кавърмата в тавичка, заливаме с разбитите яйца и запичаме в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало